RAW VEGAN CHOCOLATE CAKE

ΥΛΙΚΑ  για την βάση

  • 1 φλιτζάνι καρύδια (ή νιφάδες βρώμης)
  • 1 1/2 φλιτζ. χουρμάδες

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια κάσιους
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • Εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να κάνετε την κρούστα:  

1)Προσθέστε τα καρύδια ή την βρώμη στο μπλέντερ μεχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια προσθέστε τους χουρμάδες.

2) Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα ταψί και πατήστε το πολύ καλά .Βάλτε στο ψυγείο.  Συνδυάστε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει λείο παχύ και κρεμώδες μείγμα (σε υφή γιαουρτιού) Αν είναι υδαρής η υφή  προσθέσετε περισσότερους χουρμάδες  ή ξηρούς καρπούς. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από την κρούστα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες . Διακοσμήστε με σπόρους κολοκύθας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώμη αντί για καρύδια και  αμύγδαλα αντί για κάσιους.