Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά αμαρτία! Και όποιος την αγαπάει, την επιθυμεί και συχνά! Δυστυχώς η υψηλή θερμιδική της αξία δεν μας επιτρέπει να την καταναλώνουμε όσο συχνά θέλουμε. Σου δίνω λοιπόν εναλλακτικές , υγιεινές και νόστιμες επιλογές αντί για την σοκολάτα:
- Μους αβοκάντο με κακάο – πολτοποιείς ½ ώριμο αβοκάντο με 1 μπανάνα (ώριμη) και 1 κουτ. σούπας κακάο
- Ρόφημα κακάο : Ζεσταίνεις σε μπρίκι 1 φλιτζάνι νερό με 2 κουτ γλ κακάο και στέβια. Αν θέλεις προσθέτεις γάλα καρύδας για έξτρα γεύση. Γίνεται και κρυο!
- Αποξηραμένα δαμάσκηνα βουτηγμένα σε λιωμένη κουβερτούρα
- 1 ρυζογκοφρέτα με ταχίνι και κακάο
- Μους κακάο: Πολτοποιείς 4 ώριμες μπανάνες, 3 κουτ σούπας κακάο, κανέλα και τσιπς καρύδας.
- Μους σοκολάτας: (400 ml) γάλα σόγιας /αμυγδάλου, 100γρ σκόνη κακάο, 200γρ αποξηραμένους χουρμάδες, βανίλια
- Σπιτική πραλίνα: προσθετεις στο μούλτι ψημενα ανάλατα αμύγδαλα, κακάο. Βανίλια, ελάχιστο αλάτι και ελάχιστο γάλα και ανακατεύεις πολύ καλά!
- Γιαούρτι 2% με μέλι και κακάο
- Ρυζόγαλο με κακάο και στέβια
Αναστασία Κόκκαλη
Κλινικός Διαιτολόγος