ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι (2 Κιλά )
  • 1 πράσο
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 καρότα
  • 50ml κρέμα βαλσάμικου
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 δαφνόφυλλα
  • 1 κουτ γλ κόκκους πολύχρωμου πιπεριού
  • 1 ποτ κρασί λευκό
  • Αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το πράσο και τη μελιτζάνα. Στη συνέχεια τα αχνίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού, ρίχνουμε το λευκό κρασί, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης.
Πλένουμε το χταπόδι, κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια και το βάζουμε στη γάστρα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε στη γάστρα τα σωταρισμένα λαχανικά. Βάζουμε λίγο ακόμα λευκό κρασί και κλασική κρέμα βαλσαμικού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 ώρες