Ο καφές υπάρχει πλέον και σε βιολογική εκδοχή. Είναι καλύτερος ή όχι? Πρέπει να πίνω βιολογικό καφές? Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις γιατί υπερέχει ο βιολογικός καφές.


Τα βιολογικά προϊόντα διατροφής ολοένα κερδίζουν έδαφος και στην Ελληνική αγορά. Ο καφές που αποτελεί αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, υπάρχει πλέον σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες και χαρμάνια αλλά και σε bio εκδοχή! Διάλεξε τον, λοιπόν, για την δική σου υγεία και την υγεία του πλανητη!
Η κατανάλωση βιολογικού / οργανικού καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, να αυξήσει τη διάρκεια ζωής και να βελτιώσει το περιβάλλον. Ο καφές που χαρακτηρίζεται ως βιολογικός προέρχεται από αγροκτήματα που πληρούν τα αυστηρά πρότυπα που έχουν θεσπιστεί και επιβληθεί από το υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με αυτές τις απαιτήσεις, ο οργανικός καφές είναι απαλλαγμένος από χημικά λιπάσματα και ρύπους , ενώ παράλληλα η καλλιέργεια του προυποθέτει συνθήκες και πρακτικές που ελαχιστοποιούν τις  παρενέργειες  στους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Ο βιολογικός καφές είναι :

  • ‘καθαρός’ καφές από φυτοφαρμακα και χημικά λιπάσματα συνθετικά λιπάσματα ή χημικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια ή την παραγωγή, πράγμα που σημαίνει καθαρότερο φασόλι/σπυρί,  αέρα, γη και νερό.
  • Καθαρό περιβάλλον : Ο καφές καλλιεργείται μόνο με οργανικά λιπάσματα, όπως πολτό καφέ, κοπριά κοτόπουλου ή κομποστοποίηση. Οι οργανικές εκμεταλλεύσεις καταπολεμούν επίσης την αλλαγή του κλίματος, εκπέμποντας λιγότερο άνθρακα από τις χημικές εκμεταλλεύσεις, ενώ ταυτόχρονα απομονώνονται σημαντικές ποσότητες άνθρακα.
  • πλουσιότερος σε υγιεινά αντιοξειδωτικά, τα οποία ωφελούν την υγεία
  • Καλύτερη γεύση
  • Ενισχύει  τον μεταβολισμό και  βοηθά στην ικανοποίηση της πείνας
  • Αγοράζοντας βιολογικό καφέ, υποστηρίζετε συστήματα που προωθούν  υγιή οικοσυστήματα, βιώσιμες μεθόδους και καλύτερο ποιοτικά  καφέ.


    Αναστασία Κόκκαλη
    Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος