ΥΛΙΚΑ: (3 μερίδες)

  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 1 μπρόκολο
  • ½ κουνουπίδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 50γρ κινόα
  • 2 ντομάτες
  • xortosoupaa 22 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Κουρκουμάς, θυμάρι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι, κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Γεμίζετε την κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτετε την κινόα και βράζετε για 15 λεπτά ακόμη. Αν θέλετε αλέθετε την μισή ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ και το ξαναπροσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη σούπα. Προαιρετικά προσθέτετε και πάπρικα.

Η χορτόσουπα διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό τάπερ για 3 μέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα.