Υλικά (για 4 άτομα)

 

  • 400 γρ. πένες οσπρίων
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 500 γρ μυζήθρα πικάντικη, σκληρή και τριμμένη
  • λίγο άνηθο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό όπου έβρασαν. Διαλύετε αυτό το νερό στο γιαούρτι και το ρίχνετε στα μακαρόνια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ζεσταίνετε μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με το τυρί, το πιπέρι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.