ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ
Φυλλικό οξύ… μπρόκολο… εγκυμοσύνη… αυτά είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό ακούγοντας την λέξη φολικό οξύ.
Φυλλικό οξύ… μπρόκολο… εγκυμοσύνη… αυτά είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό ακούγοντας την λέξη φολικό οξύ.
Τί είναι η χολίνη;
Η χολίνη διαδραματίζει ρόλο σε ζωτικές βιολογικές λειτουργίες όπως στην λειτουργία του ήπατος, του εγκεφάλου, στην κίνηση των μυών, στο νευρικό σύστημα και στον ρυθμό του μεταβολισμού. Θεωρείται απαραίτητο θρεπτικό συστατικό από το 1998.
Περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν αυξημένες τιμές της «κακής» (LDL) χοληστερόλης, αρκετοί εκ των οποίων ούτε καν το γνωρίζουν. Ακόμη και από αυτούς που υποβάλλονται σε θεραπεία για τη ρύθμισή της, το 80% παραμένει εκτός στόχων, κινδυνεύοντας να εκδηλώσει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή εγκεφαλικό.
ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ
Η πολυπαραγοντική κατάσταση του διαβήτη είναι ευρέως γνωστή. Η βιβλιογραφία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες μελέτες και έρευνες με απώτερο σκοπό και στόχο την πρόληψη και φυσικά την θεραπεία. Η διατροφική συμπεριφορά μέσω της κατάλληλης τροποποίησης μπορεί να συμβάλλει ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης ΣΔ Τύπου 2.
Θέλετε να πιάσετε τα 100?
Μακροζωια και διατροφή….
Αν θέλετε να ζήσετε πολλά και … καλά χρόνια, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε τι και πόσο προσθέτετε στο πιάτο σας!
Τι είναι τελικά η λακτόζη? Πρόκειται για ένα φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται στο γάλα, καθώς και τα προϊόντα που το περιέχουν, και αποτελείται από ένα μόριο γλυκόζης κι ένα μόριο γαλακτόζης. Για την σωστή πέψη της είναι απαραίτητο το ένζυμο λακτάση, το οποίο βρίσκεται στο λεπτό μας έντερο.
Η κυτταρική υγεία απασχολεί την επιστημονική κοινότητα , καθώς επηρεάζει άμεσα την εμφάνιση και την πρόγνωση ασθενειών. Η υγεία του κυττάρου ως δομική και λειτουργική μονάδα της ζωής θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Γνωρίζουμε εδώ και πολλές δεκαετίες τις βασικές λειτουργίες του, και τελευταία αυξάνονται οι γνώσεις μας και για τον ρόλο που διαδραματίζει και η διατροφή!
Η βιολογική ηλικία υποδεικνύει την τωρινή κατάσταση της υγείας ενός ανθρώπου, και τη λειτουργική ικανότητα του οργανισμού.
Η βιολογική ηλικία μπορεί να εξηγήσει γιατί άτομα της ίδιας χρονολογικής ηλικίας έχουν βαθιές διαφορές μεταξύ τους.
ΤΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Ο ρόλος της διατροφής στην γένεση ή στον έλεγχο του άγχους απασχολεί επιστήμονες και όχι μόνο. Η προαγωγή της ψυχικής υγείας και ηρεμίας μέσω των διατροφικών επιλογών, αποτελεί μία ανώδυνη προσέγγιση σε ένα θέμα που απασχολεί ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η διατροφή συμβάλλει στην μείωση της χοληστερίνης και στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, άρα και για την καρδιαγγειακή υγεία. Υπάρχουν τρόφιμα που μειώνουν την χοληστερίνη και τρόφιμα που την ανεβάζουν.