Αυγά  - Αν ψάχνετε ένα «υπόδειγμα» πλήρης φυσικής τροφής – δηλαδή αυτής που περιέχει όλα τα απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά – το αυγό αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα.

Το τσάι του βουνού είναι αγαπημένο αφέψημα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Η θρεπτική του αξία είναι αξιοσημείωτη και παράλληλα με την μοναδική επίγευση, συμβάλλει και στην ενυδάτωση του οργανισμού. Η επιστημονική του ονομασία είναι Σιδερίτης και είναι γνωστό και σαν τσάι ελληνικό ή τσάι του Ολύμπου ή τσάι Παρνασσού.

Το πιπέρι καγιέν θεωρείται ο βασιλιάς των μπαχαρικών από την αρχαιότητα. Δεν είναι τυχαίο που οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Η φύση προσφέρει απλόχερα πολλούς διατροφικούς θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι το ρόδι. Το ρόδι θεωρείται υπερτροφή, αφού είναι συμπυκνωμένο σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Συγκεκριμένα όταν γίνεται  χυμός, φαίνεται να περιέχει ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση αναρίθμητων βιταμινών και συστατικών.