• · Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • · Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Υλικά

  • 3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 60 γρ. καρύδια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κομμένα παντζάρια και τα σκόρδα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε απαλά.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες.
  3. Βάζουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), μαζί με τα καρύδια, τον χυμό λεμονιού και περίπου 80 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά.
  4. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και πολτοποιούμε ξανά.