Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 15 πιπεριές
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  • 4 ώριμες φρέσκες ντομάτες εποχής ψιλοκομμένες,
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός.

Εκτέλεση:

Ψήνετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες στο φούρνο, αλείφοντάς τες πρώτα με ελαιόλαδο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σ’ένα κατσαρολάκι φτιάχνετε τη σάλτσα, ρίχνοντας όλα μαζί τα υλικά και βράζοντάς τα για 10 λεπτά. Σ’ ένα πυρέξ στρώνετε πρώτα τις μελιτζάνες , μετά τις πιπεριές, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και τέλος, τρίβετε το ανθότυρο. Τα βάζετε  στο φούρνο για 15 λεπτά.